12 Şubat 2008 Salı

BEYİN BU...

Biz insanoğlu etrafımızda olan şeylerin neler olduğunu biliyormuyuz? Yüce yaratan en mükemmel şekilde her şeyi bizler için yarattığını unutmayalım. Geçenlerde elime geçen bir yazıyı siz değerli gönül dostlarımla paylaşıyorum. Teknolojinin vardığı son çılgınlıklara bakıpta şaşırdığımız oluyar ya, esas şaşkınlık veren olayların farkına varalım. Bir arının yaptıklarının milyarda birini henüz başarmış bile değiliz. Günümüzde en hızlı bilgisayarlar saniyede 16 milyar işlem yapabilmekte iken arının beyini saniyede 10 trilyon işlem yapabiliyor. İnsan Picasso'nun yapmış olduğu resimleri alkışlarken asıl manzarayı oluşturan Zatı görememekte, O'na teveccüh etmemektedir.
Bu tablo, Animal dergisi Temmuz 2006 sayı 244 den alınmıştır.
Not: Tabloyu tıklayarak büyütün.

3 yorum:

emin benli dedi ki...

merak ettim hangi alet saniyede 10 tirilyonu ölçebiliyor.yada bunları kim uyduruyor.arının kafası bu kadar mükemmel işliyorda uçup kaçmak dururken kek gibi ballarını insanlara yağmalatıyor.bilgisayar 16 milyar işlem yapıyor neler yapıyor düşün.arı tirilyon yapıyorsa eğer ne yapıyor.dünyayımı yönetiyor.bende arıları severimde abartının dozunu kaçırmayalım.

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Muhammet bey, cok guzel bir haber tebrik ederim. Fakat Su kralicenin 4000 m yukseklikte -18,-20 derecede ciftlestigini yazmişlar. Bu pek inandirirci gelmedi:))Dolayisiyla bu haberde bana acaba sorusu uyandirdi :))

Ali Türk dedi ki...

Emin abi yaratılanlar içinde en üstün yaratık insan.Diger canlılarında bazı özellikleri var,bit köpek gece mütiş bir görme yetenegine sahip.Bir bal arısı 2 km öteden balın kokusunu alabiliyor.Ama insan hafızasıda acayip,bilginin toplandığı yer mercimek kadar ama 60-70 senedeki yaşantını sıradan depolayabiliyor.Abi bizimde bilgimiz sınırlı,bazı şeyleri böyledir diye empoze ediyorlar bizde bunun araştırma ve ölçme imkanımız yok.